Geocaching, dé ultieme tip voor coronadays.

Het begon met een berichtje van mijn collega: “Dit al gedaan?” met een screenshot van haar Geocaching app erbij. Intussen is het uitgegroeid tot mijn nieuwste verslaving. Én, de dochters des huize vinden het spannend! “We gaan op avontuur en zoeken een schat.” (Het Dora-gehalte in ons leven groeit mee met de lengte van deze lockdown.) Enthousiaste kinderen en een happy mama, wat wil je nog meer?

Als je kinderen houden van zoektochten naar schatten en je zelf geniet van een fiets- of wandeltochtje offroad, dan is Geocaching zeker iets voor jou. Ook op reis kun je het doortrekken, want overal ter wereld (of dat is toch de bedoeling) worden caches verstopt door geëngageerde deelnemers. Wij gebruiken de app op onze smartphone. Zo kun je eerst kijken of er caches verstopt zitten in de buurt, een route uitstippelen en op pad gaan. Een pijltje laat weten of je in de buurt komt en als je héél dichtbij bent, trilt je smartphone. Wat zoek je? Dat moet je zelf ontdekken tijdens het Geocachen. Sommige eigenaars van de caches zijn heel creatief! Soms zit er een klein speelgoedje verstopt in de cache, waardoor het extra leuk is voor de allerkleinsten. Maar wij leren onze speurneuzen vooral dat de zoektocht het belangrijkste is.

Check onderstaande foto’s
en laat je onderdompelen
in de magische sfeer

die Geocachen kan zijn!

Tips:
– Laat je kinderen thuis enkele kleine speeltjes uitkiezen waarmee ze niet meer spelen. Vind je een cache en is er plaats voorzien voor speeltjes, laat iets achter. Zo vinden de volgende cachers ook nog een leuke verrassing. Je kinderen leren op die manier om spullen te delen en om te hergebruiken.
– Werk samen om de cache te vinden. Laat je kinderen meekijken op het scherm, ook de allerkleinsten. Het is goed voor hun coördinatie en ruimtelijk inzicht.
– Wees niet bang om te zoeken!

Een gedachte over “Geocaching, dé ultieme tip voor coronadays.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s