Zet hen in de bloemetjes.

Een zucht van opluchting en tegelijk veel nieuwe vragen, toen we gisteren vernamen dat we vanaf komende zondag opnieuw op bezoek mogen, maar wel 4 mensen moeten kiezen. Er zullen mensen uit de boot vallen, mensen die nog steeds wachten op een bezoekje, een knuffel, een gezellig onderonsje. Wil je tonen dat je aan hen denkt? Zet hen in de bloemetjes! En wel met blijvende bloemen, die niet verwelken.

Onze kinderen komen na elke wandeling thuis met geplukte bloempjes. Het is zo’n zonde om die pluksels in de vuilnisemmer te deponeren, dus leerden we hen hoe je bloemen kunt drogen. (Waarom zijn telefoonboeken eigenlijk afgeschaft? Die zouden nu echt van pas komen!) Enkele dagen drogen in een dik boek leverde een stapel mooie droogbloemen op.

Uit stevig karton sneden we enkele kaarten. De bloemen kleefde ik heel voorzichtig met kleine toefjes secondelijm op het karton. Een fijne, zwarte stift zorgde voor een vaas. Op de achterkant schreven we een heel persoonlijke boodschap voor enkele mensen die we zo missen! Ook voor een vriendin die veraf woont en het verdient om eens in de bloemetjes te worden gezet, ging een kaartje op de post.

Voor wie zot is van meer (en professionelere) inspiratie met droogbloemen, neem eens een kijkje bij Pressed with love and nature.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s