Tips voor boekenwurmen.

5 volle weken al blijven we in ons kot. 5 weken waarin we het beste van onszelf bovenhalen om onze kinderen te blijven entertainen én dat in combinatie met thuiswerk, gezond eten op tafel toveren, het huis proper houden (dat lieten wij al achterwege), maar ook 5 weken waarin we meer dan ooit tegen onze eigen grenzen aan botsen. Niets leuker om op zo’n moment weg te dromen bij een mooi kinderboek. Zijn jouw kinderen ook zo’n boekenwurmen? Wie weet heb je deze toppers nog niet in je boekenkast staan.
Onze meiden zijn momenteel 3 en 4,5.

Pluk van de Petteflet – Annie M.G. Schmidt
Annie M.G. Schmidt is een must-have voor taalgevoelige kinderen. De bijhorende tekeningen zijn al even poëtisch. Pluk neemt groot en klein mee op sleeptouw in zijn avonturen.
Voor nu en nog heel lang.
Een verzamelboek met verhalen van diverse pluimage. Eentje springt eruit voor ons. Een briefwisseling tussen een jongen en een meisje: postkaarten, brieven, een eerste e-mail. Schreef je vroeger ook zo vaak kaartjes of brieven naar je BFF’s? Dan zal je jezelf zeker herkennen in dit verhaal.
De boeken van Lotje – Lieve Baeten
Lotje de heks gaat met haar bezem op de vlucht en komt allerlei spannends tegen onderweg. Met uitklapbare kaarten en ander leuks om te ontdekken.
Een circus vol getallen – Sarah Goodreau.
Deze reeks bevat één voor een mooi geïllustreerde, leerrijke pop-up boeken.
Vos en haas – Sylvia Vanden Heede
We love Vos en haas! De manier waarop de tekst is gedrukt, helpt elke ouder om zonder moeite de juiste klemtoon te leggen op de juiste woorden. Vet gedrukt, cursief gedrukt, kleine letters, grote letters. Oefen je vertelstemmen maar al in!
De familie Decibel – Micha Wertheim
Over een familie Decibels die in een cello wonen. Heel leuk om erna zelf de muziekinstrumenten die je in huis hebt boven te halen en te kijken hoe muziek daar precies uitkomt.
5 vormen in de natuur
Een actieve peuter / kleuter in huis? Dan is dit boekje ideaal. Met bewegende elementen voor die kleine grijpgrage vingertjes. Spelenderwijs leren, check!
Verstoppertje – Hector Dexet
Een boek vol gaatjes, waarbij schijn – soms – bedriegt. Ideaal om anders te leren denken. Of een goeie hersenbreker voor uitgeputte ouders.

Momenteel zijn dit onze favorieten. Een topje van de berg, want hier wordt veel gelezen. Binnenkort op de planning om te beginnen lezen met onze oudste dochter: Jip & Janneke!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s