Alle indiaantjes…

Sinterklaas bracht er, bij elke verjaardag komt er een lading bij, de kerstman kent er ook wat van en dan zwijgen we nog over alle naampjes om te trekken op familiefeesten. Pakjes, cadeautjes en nog meer speelgoed. Omdat wij onze hummeltjes (en onze leefruimte) niet willen overladen met bergen plastick en hopen ongebruikte spullen, is het vaak een zoektocht naar iets dat zij leuk vinden én dat ons mentale zijn + portefeuille ook oké vinden.

De kerstman stond aan onze kant dit jaar en bracht het boek “Paper toys” van D. Ehrard. Speelgoed om zelf te maken, zonder lijm of schaar. Geen geknoei met tubes, geen geknip in versgewassen haren of feest outfits, geen gedoe met stiften of verf. Enkel het boek en het kind (oké en ook een beetje hulp van mama of papa). Zalig toch!

Er zijn verschillende onderwerpen in de reeks, maar wij kozen voor “Indianendorp”. Onze dochter van 4 was er onmiddellijk gek van. We maakten samen de figuren en intussen had O. zoveel vragen over indianen. We bekeken een filmpje en leerden heel wat bij. Als alles klaar was, werd het indianendorp meteen opgezet en werd er duchtig gespeeld. L. van (net geen) 3 begon ook interesse te krijgen en speelde vlotjes mee (al moeten we wel opletten dat de figuren door haar onstuimigheid niet hun laatste adem uitblazen).

We hebben al wat speelgoed de revue zien passeren, maar dit is echt een toppertje. Een aanrader voor je neefjes of nichtjes, of als verjaardagscadeau voor een klasgenootje. Geen rondslingerend plastic, het ziet er mooi uit en het is ook nog eens (educatief) verantwoord. Wat wil je nog meer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s