Zelfzorg in Varik.

De verbouwing van ons huis is gestart. We hebben hier zo lang naar uitgekeken, afgeteld, plannen gemaakt en overlegd, maar finally, het is zover! Natuurlijk moeten we nu even door de zure appel bijten, om het gewenste resultaat te kunnen bekomen. Als interieurarchitect komt er veel van het plannen, het bedenken en het geregel op mijn schouders terecht. Mijn allerliefste man treedt serieus uit zijn comfort zone en heeft al veel werk verricht, maar we zitten nog maar in de beginfase. Enkele weekends geleden zaten we er allebei fysiek door en gelukkig hebben we super vrienden en familie die ons enorm ondersteunen! (Merci he, jullie allemaal…) Eén koppel vrienden stelde voor om O. en L. een weekendje op te vangen, zodat wij er met ons tweetjes eens tussenuit konden. Say what??? Hier konden we alleen maar volmondig “ja” op antwoorden. En zo geschiedde. Afgelopen weekend waren wij op zwier.
PS: ben je meer visueel ingesteld? Scroll naar onder voor beeldmateriaal!

Zonder veel nadenken, boekten we via Airbnb een nacht in ’t Veerhuis. Een pand aan het water, in Varik aan de Waal. De B&B heeft een gemeenschappelijke ruimte waar je wanneer je wil, mag vertoeven. Lezen, een gezelschapsspelletje spelen, een theetje hier, of een aperitiefje daar en dat alles met zicht op het water. Ontspannend allemaal! Een leuk weetje: hier en daar staan grote kamerplanten in de gemeenschappelijke ruimte. Deze planten zorgen voor rustgevende achtergrondmuziek. Watte? Ja echt! Music of the plants geeft planten een muzikale stem. Elke plant creëert andere muziek, het intsrument kun je zelf instellen. Persoonlijk vond ik dat we geluk hadden met de rustig ingestelde plant… Stel je voor dat je een heavy metal kamerplant hebt staan?

Gastvrouw Rose voorziet ontbijt en avondmaal op aanvraag. Alles is biologisch en ecologisch. Wij kozen ervoor om ’s avonds op restaurant te gaan in de buurt. In het gezellige interieur van BuitenSporig, word je bediend door mensen met een beperking. Dit super initiatief wilden we zeker steunen. Alles is er biologisch én ecologisch. Wat wil je nog meer? We vulden onze buikjes met aubergine kroketten als voorgerecht, Roeland nam (hoe kan het anders) een burger met Hollandse frietjes en proefde de risotto met spinazie.

We werden verwend met een zalige herfstzon, dus gingen we wandelen. Aan de overkant van onze B&B konden we een ideale wandelroute volgen in het struingebied langs de uiterwaarden van de Waal. Er stond een bordje dat waarschuwde om 25m afstand te houden van de koeien en paarden die er in het graasseizoen logeren. Hoe sommige wandelaars eraan ontkomen, weten we niet, maar wij werden natuurlijk omsingeld door een groep grazende koeien en stieren. Toen de 25m afstand meer begon te lijken op 5m afstand en de stier onze richting uitkwam, zijn we toch zo stil én snel mogelijk moeten vluchten. Even later konden we onze route weer verderzetten en het was echt de moeite!

Varik, merci! Helemaal zen zijn we weer klaar voor de nieuwe werkweek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s