Witte chocoladebavarois met geitenkaas.

Om je vingers van af te likken, dit toppertje! Enkele jaren geleden kregen we dit voor het eerst voorgeschoteld op een etentje bij mijn ouders. We waren er allemaal gek van. De verrassende combinatie van smaken geeft dit dessert een verfijnde toets. Ideaal om een diner met vrienden af te sluiten, of om te verdelen in mini glaasjes voor een dessert buffet.

Ingrediënten voor 4 personen of meer mini glaasjes:
– 80g witte chocolade
– 125 g zachte geitenkaas
– 2 el honing
– 150 g mascarpone
– 100 ml opklopbare room
– 50 g rozijnen
– 200 ml witte porto / witte wijn

Bereiding:
Smelt de witte chocolade au bain marie met 2 el room. Roer de zachte geitenkaas samen met 2 el honing door de gesmolten chocolade. Meng de mascarpone erdoor, tot je een homogene massa bekomt.
Klop de room lobbig en spatel dit voorzichtig onder het chocolade mengsel, zodat een luchtig geheel ontstaat. Schep de bavarois in 4 schaaltjes, of in verschillende mini glaasjes. Laat 2 tot 3 uur opstijven in de koelkast.
Laat de rozijnen een half uurtje weken in de porto / witte wijn. Kook vlak voor het opdienen de rozijnen met het weekvocht tot de helft in. Schep de rozijnen over de schaaltjes bavarois en druppel wat saus over elke portie.
Laat het je smaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s