Chocoladetaart met courgette.

Wat? Met courgette? Jaja, je leest het goed. Geen boter, amper bloem en veel minder suiker. “Dat kan niet lekker zijn.”, zie ik je denken. Toch wel! Aan jullie om het ook eens uit te testen. Laat die monden maar openvallen van verbazing en begin maar al te watertanden.

Ingrediënten:
– 1 1/2 courgette
– 200 gr fondant chocolade
– 4 eieren
– 2 eetlepels gezeefde bloem
– 1/2 zakje bakpoeder
– 100 gr rietsuiker

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150° C.
Schil de courgette en verwijder enkel de grootste zaden. Snijd in kleine stukken en kook in een kleine 10 minuten gaar. Smelt intussen de chocolade au bain marie. Mix de courgette. Voeg 200 gr van deze gemixte courgette bij de gesmolten chocolade. Meng goed.
Splits de eieren en voeg de eierdooiers toe aan het chocolademengsel. Roer opnieuw goed. Voeg bloem, suiker en bakpoeder toe en meng alles tot een mooi, glad deeg. Klop het eiwit op. Spatel het opgeklopt eiwit voorzichtig onder het deeg.
Bekleed een taartvorm met bakpapier. Dat maakt het uithalen straks een pak eenvoudiger. Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.
En nu enkel wachten tot de taart is afgekoeld voor je mag proeven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s