Bloemkoolsoep met sinaasappel.

1 september. De kinderen veroveren de speelplaatsen opnieuw en wij voelen de herfst stilaan opkomen. ’s Morgens op de fiets kunnen we al eens een vestje verdragen en ’s avonds zijn we druk in de weer met brooddozen en maaltijdplanning. Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik ben vaak op zoek naar een gezonde lunch waarvan ik meerdere dagen kan genieten. Soep dus! Dit recept is perfect om je een verzadigd gevoel te geven na je middagpauze, maar is ook verfijnd genoeg voor als het iets meer mag zijn. En, als kers op de taart: onze 2 pagadders zijn er ook zot van (zonder de takjes koriander dan wel).

Ingrediënten:
– 1 bloemkool
– 1 grote sjalot
– 500 ml groentebouillon
– 1 halve sinaasappel
– verse koriander
– olijfolie
– peper, zout, nootmuskaat

Bereiding:
Snijd de bloemkool in roosjes en spoel alles goed. Versnipper de sjalot en fruit samen met de bloemkool in 1 el olijfolie. Wacht tot de sjalot glazig is geworden en overgiet met de bouillon. Laat 20 min. zachtjes koken. Voeg 2 takjes koriander toe en het sap van een halve sinaasappel. Laat nog een tweetal minuten koken. Mix de soep en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel de soep in kommetjes en leg telkens in het midden 1 el zure room. Werk af met een takje koriander en een scheutje olijfolie in elke kom.
Bon appétit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s