capsule wardrobe

Elke dag weer kleren voor O en L klaarleggen. Eén outfit voor op school, een outfit voor de crèche, reservekleren… Het is eindeloos! Soms lijkt het alsof ik meer tijd spendeer met het zoeken van een passend setje voor elk kind, dan met het strijken van de kleren (haha, I wish).

Een half jaar geleden was ik dat zoeken naar een matchende t-shirt op die ene broek en, oh ja, nog een trui erop, zo beu, dat ik begon te googelen. Google heeft een antwoord op al uw vragen, toch? En ja, Google stelde niet teleur! Maak kennis met, tromgeroffel, de capsule wardrobe.

Met een capsule wardrobe kun je ver gaan, maar je kunt het ook eenvoudig houden. Mijn versie van de capsule wardrobe heb ik vooral gecreëerd om mijn leven eenvoudiger te maken (en dan vooral ’s morgens vroeg, in de spits van ons gezin). Mijn doel? Alle kleren uit de kleerkast moeten bij elkaar passen. Én, als extraatje, O en L zien er hand in hand op straat niet uit als een wandelende regenboog.

Hoe gaat het in zijn werk? Ik koos 5 kleuren waaruit ons volledige gamma van kinderkleren voortaan zal worden opgebouwd. 2 basics en 3 extra’s, al loopt dat wel een beetje door elkaar. Deze 5 kleuren passen onderling samen, maar vormen toch accenten. Door dit eenvoudige systeem, past plots alles samen, wat je ook combineert én ook O en L passen naast elkaar samen. Ook al vind ik opvallende prints vaak heel mooi, ik probeer ze de laatste tijd meer te vermijden. Het probleem met prints is dat ze onderling moeilijk combineerbaar zijn, tenzij je alle kleren van één merk koopt. Meestal zorgt een bepaald merk ervoor dat hun collectie onderling matcht, maar als je, zoals ik, koopt waar je oog op valt, dan is dat dus niet het geval.

De capsule wardrobe is ook een goeie knip op de portemonnee! Gedaan met in het wildeweg te kopen. Als je je eigen capsule wardrobe volgt, kun je in de winkel al een deel uit het aanbod schrappen.

Tip: hou je toch van opvallende prints, maar wil je een capsule wardrobe voor jezelf uitproberen? Kies dan één kledingstuk die steeds een print mag hebben. Zo zijn t-shirts met prints makkelijker combineerbaar op effen broeken. Of een trui met opvallende print kan een leuk accent zijn!

2 gedachtes over “capsule wardrobe

 1. Dag Soetkin,
  Hele mooie blog en dank je wel voor de inspiratie. Voornamelijk de capsule wardrobe bleef me bij. Ik struggle namelijk ook met de kleren van de meisjes en mooie matching te vinden. Helaas vind ik niet echt winkels met kledij zonder prints. Kan je me daar wat tips over geven? Op deze avond alleen thuis (Peter is alweer aan het werk) lees ik graag eens in jouw blog. Dank je wel daarvoor.

  Like

  • Hoi Lies,
   Tips voor concrete winkels heb ik niet echt, omdat ik me eigenlijk niet aan vaste winkels houd. Ik hou gewoon mijn kleurenschema in mijn achterhoofd bij het zoeken naar kleren en als ik dan iets tegenkom dat daarin past, dan koop ik het. Als je je eigen visie en systeem volgt, kun je bijna in elke winkel iets kopen. Dan wordt het heel makkelijk om bepaalde kleren links te laten liggen en andere wel te kopen. Dus, veel shop-plezier!
   Ciao,
   Soetkin

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s