broccolipesto

Nodig je ook zo graag vrienden uit om een avondje bij te kletsen? Of komen je (schoon)ouders op bezoek en wil je hen verrassen met je kookkunsten? Dan is dit aperitiefhapje een win-win: slechts 4 ingrediënten (!), snel klaar, gezond en, echt waar, boordevol smaak. Zelf leerde ik dit receptje trouwens kennen bij mijn schoonmoeder en sindsdien is het ons lievelingshapje. Het voordeel is dat je de grootte van het hapje zelf kunt bepalen. Ik gebruik meestal kleine glaasjes, zodat het een rijkelijk hapje is. Deze foto nam ik op 1 januari, toen heel veel monden moesten worden gevoerd. Mini glaasjes, zoals digestief-glaasjes, bewijzen op zo’n dag hun dienst.

Ingrediënten:
– 1 broccoli (300 gr)
– 75 gr parmezan
– 75 gr pijnboompitten
– 1 lookteentje
– olijfolie, peper en zout naar keuze

Bereiding:
Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar. Vermaal intussen de pijnboompitten in de blender. Rasp de parmezan. Pers het lookteentje. Giet de broccoli af na 8 minuten, maar bewaar wat van het kookvocht. Doe de 4 ingrediënten nu samen in de blender en blend alles kort, maar krachtig.
Let op: maak geen mousse. Het is belangrijk dat de verschillende texturen aanwezig blijven in het hapje.
Voeg een scheut van het kookvocht toe, en een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout naar eigen smaak.
Verdeel de broccolipesto in kleine glaasjes en laat enkele uren in de koelkast opstijven.
Easy peasy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s